При правильному і збалансованому харчуванні ви можете захистити себе від передчасної смерті, серцевих і інших захворювань. Тому, якщо ви ще цього не зробили, обов’язково включайте в свій щоденний раціон якомога більше фруктів, овочів і цільнозернових продуктів.

9 продуктів для довголіття

Ви знаєте, які продукти зміцнюють імунну систему, борються з хворобами і продовжують життя?

1. Брокколі

Брокколі містить більше вітаміну С, ніж більшість цитрусових, більше кальцію, ніж склянку молока, і більше клітковини, ніж цільнозерновий хліб. Брокколі має протиракову дію, тому що стимулює організм виробляти власні протиракові речовини. Крім того, вживання цієї їжі допоможе вам боротися з серцевими захворюваннями, артритом, вірусами і виразками. Брокколі найкраще їсти сирий або приготовленої на пару.

2. Ромашка

Ромашка розслабляє м’язи і знижує рівень стресу. Чим менше стресу у вашому житті, тим менше ймовірність серцевого нападу. Ромашка допомагає очистити організм, оскільки стимулює нирки виводити з організму шкідливі речовини. Ромашку найкраще вживати у вигляді напою; ви можете висушити її, закип’ятити і випити ромашковий чай.

3. Журавлина

Журавлина багата на вітамін С і є відмінним антиоксидантом. Якщо у вас проблеми з сечовивідних шляхами, журавлина – це їжа для вас. Вона хороший борець з раком і запобігає потраплянню в організм шкідливих бактерій. Незважаючи на те, що вона позитивно впливає на здоров’я, сира журавлина дуже кисла. Тому можна вживати її в приготованому вигляді або пити журавлинний сік. Якщо сік теж має дуже насичений смак, спробуйте розбавити його яблучним або малиновим соком.

4. Жирна риба

Жирна риба, така як лосось, форель або скумбрія, містить омега-3 жирні кислоти. Вживання цього виду риби допоможе регулювати рівень холестерину і знизить ризик серцевих нападів, інсультів і тромбів. Якщо ви шанувальник японської кухні, ви можете з’їсти рибу в сирому вигляді, а також приготувати, запекти або приготувати на грилі.

5. Лимон

Як всім відомо, лимон є синонімом вітаміну С. Він запобігає інфікуванню організму, має антибактеріальну дію і допомагає при простудних захворюваннях і віруси. Як використовувати його в щоденному раціоні? Ви можете використовувати лимон в якості приправи до страв, наприклад, ви можете видавити його на рибу після того, як вона була приготовлена, або ви можете використовувати його в салатах замість оцту.

6. Цибуля

Цибуля багата антиоксидантами і вітаміном С. Він, як не дивно, залишає неприємний запах у роті, але запобігає багато захворювань, пов’язані з диханням і респіраторної системою. Лук захищає організм від астми і запальних процесів, підвищує рівень хорошого холестерину в організмі і захищає клітини від раку. Лук найкраще їсти сирим, в салатах і бутербродах, а кращий або найкорисніший вид цибулі – червоний і жовтий.

7. Овес

Овес містить кальцій і розчинну і нерозчинну клітковину. Це позитивно впливає на якість зубів, оскільки знижує крихкість і пористість кісток. Овес знижує рівень холестерину і кров’яний тиск і є відмінним борцем з раком товстої кишки. Овес найкраще є в складі першого прийому їжі в день – вівсянки!

8. Помідор

Помідори багаті антиоксидантом лікопіном. Вони зміцнюють імунну систему, уповільнюють прогресування захворювання і знижують ризик раку простати, легенів і шлунка. Помідори найкраще є приготованими, тому що вони містять в п’ять разів більше лікопіну, ніж в сирому вигляді.

9. Зелений чай

Зеленый чай богат антиоксидантами катехином и полифенолами, а также витаминами A, C и E. Он предотвращает окисление клеток, которое может привести к раку, укрепляет иммунную систему и является отличным борцом с сердечными заболеваниями.

Поділитися на своїй сторінці соціальної мережі: