Онкологічна хвороба є однією з найпоширеніших причин смерті в світі. Лікування раку зазвичай тривалий і складний. На додаток до хірургічного лікування, променевої терапії, хіміотерапії, важливе правильне харчування. І включали в свій раціон якомога більше корисних продуктів. Які є 9 цінних продуктів для хворих на рак?

Продукти харчування для хворих на рак

Тому в статті перераховані дев’ять здорових продуктів. Вони не тільки знижують ризик розвитку раку у здорових людей, але також допомагають полегшити хворобу. І допомагають в процесі відновлення.

Капуста

Брокколі, цвітна капуста, брюссельська капуста, і інші види капусти дуже цінні для пацієнтів з раком. Завдяки їх індол-3-карбінолу, ферменту з сильними антиоксидантними властивостями .

Багато наукових досліджень показали, що індол-3-карбінол здатний запобігати підвищення рівня естрогену в організмі. Він є фактором, що сприяє розвитку багатьох видів раку, особливо раку молочної залози. Точно так же капуста багата містить аскорбінову кислоту або вітамін С. Вони, як відомо, підвищують здатність організму протистояти інфекціям і хворобам. Щоб максимізувати ефект капусти, рекомендується вживати її свіжою.

Соєві боби

Регулярне вживання соєвих бобів та інших соєвих продуктів (таких, як тофу або соєвий соус) усуває ризик зростання ракових клітин в організмі через присутність біологічно активних речовин в соєвих ізофлавонах і фітоестрогенах зі значними протираковими ефектами. Соя також знижує токсичні ефекти опромінення та хіміотерапії.

Лук і часник

Часник і цибуля володіють сильними очисними властивостями. А також стимулюють захисні лейкоцити організму, покращуючи імунітет і знижуючи ризик різних захворювань. Включення часнику і цибулі в щоденне меню може значно знизити ймовірність розвитку раку шлунково-кишкового тракту. Точно так же часник і цибулю містять сірку, яка необхідна для того, щоб печінка виконувала детоксикацію організму. Печінка є дуже різноманітним органом, який очищає організм від канцерогенних речовин і бактерій, тому регулярне вживання часнику та цибулі може бути відмінним способом пріфілактікі.

Ламинария

Водорості забезпечують оптимальну кількість йоду в організмі, яке потрібно для нормальної роботи щитовидної залози і розвитку гормонів, а також регулює обмінні процеси в організмі. Якщо щитовидна залоза виробляє менше гормонів, ніж необхідно, гормональний дисбаланс або гіпотиреоз може бути одним з факторів, що сприяють розвитку раку.

Горіхи і насіння фруктів

Мигдаль і насіння різних фруктів містять вітамін B17, який містить ціанідні з’єднання, які ефективно борються з проліферацією злоякісних клітин. Шкірка насіння льону, жимолості, гарбуза і соняшника також містить лігнано – фітоестрогени. Це речовини, які діють як природний гормон естроген. Підвищений рівень естрогену в організмі стимулює розвиток онкологічних захворювань, пов’язаних з молочною залозою, яєчниками і маткою.

Риба і яйця

Риба і яйця завдяки високому вмісту омега-3 допомагають знизити ризик розвитку ракових клітин.

Цитрусові і ягоди

На додаток до високого вмісту вітаміну С цитрусові і журавлина збагачені биофлавоноидами. Тобто спеціальними речовинами, які підсилюють антиоксидантну дію вітаміну С. Малина, полуниця і гранати, з іншого боку, містять еллаговую кислоту. Вона також є потужним антиоксидантом і захищає клітини від розвитку злоякісних пухлин і уповільнює зростання ракових клітин.

Куркума

Куркума – це яскраво-жовта імбирна спеція, яка сприяє руйнуванню ракових клітин і може затримувати запальні процеси. Особливо рекомендується для пацієнтів з раком кишечника і сечового міхура.

Чай

Чорний і зелений чай містять спеціальні антиоксиданти – катехіни, які, крім ефектів розпаду, мають цитостатическими властивостями – зупиняють ріст злоякісних ракових клітин. Листя зеленого чаю містять близько 40% катехина, тому його включення в щоденний раціон значно знизить можливість формування злоякісних пухлин у шлунку, кишечнику, легенів, нирках і підшлунковій залозі.

Незважаючи на чудові антиоксидантні і протиракові ефекти цих продуктів, слід розуміти, що вони не є заміною рецептурних препаратів. Але служать хорошим профілактичним засобом, який може допомогти ефективніше знімати біль і боротися з хворобами в поєднанні з прийомом ліків.

Medic-SS перевезення лежачих хворих в Києві і Україні – 9 цінних продуктів для хворих на рак